Musici
Seizoen 2021

Camiel Boomsma - piano

Camiel Boomsma is een van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie en wordt geprezen door internationale pers en publiek om zijn gevoelige en indringende spel. Camiel heeft op velen grote nationale en internationale podia en series opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het prestigieuze Schloss Elmau, Teatro la Fenice in Venetië en St. John's Smith-square in Londen. Ook als kamermusicus treedt Camiel veelvuldig op met onder andere musici van het Radio Filharmonisch Orkest, en vormt hij een vast duo met Marieke Vos.

In 2013 maakte hij een gedurfd albumdebuut met onbekende pianotranscripties van het werk van Wagner. Zijn opnames Transcriptions for piano en Porazzi voor Etcetera Records ontvingen vele lovende kritieken in onder andere BBC Music magazine Diapason (4 sterren), Trouw, NRC, De Volkskrant, Luister Magazine, Classica e.a.

De Volkskrant schreef over zijn album 'Musings' met o.a. Chopin-uitvoeringen: 'aan Boomsma's vingers kleeft fluweel'.

In september 2020 richtte Camiel Stichting Mirantibus op samen met klarinettiste Marieke Vos.

Marieke Vos - klarinet

Marieke Vos speelt als kamermusicus en soliste veelvuldig op nationale en internationale podia.

Marieke speelde op festivals als het Gergiev Festival, het Grachtenfestival, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Hart & Ziel festival.

Daarnaast is zij oprichtster en artistiek leider van het Nederlands Kamermuziek Ensemble en vormt zij een vast duo met pianist Camiel Boomsma.

Marieke speelde onder andere in de Doelen, Tivoli Vredenburg, Toonzaal Den Bosch en het Concertgebouw, daarnaast is zij regelmatig te horen op NPO Radio 4, te zien op Brava TV en speelde live bij Podium Witteman op NPO 2.

Marieke is artistiek leider van het Paltz Kamermuziekfestival en de Paltz Kamermuziekserie in het Herman van Veen Arts Center, gelegen op Landgoed de Paltz te Soest.

Marieke is prijswinnaar bij het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.

Marieke speelt op een Leitner & Kraus klarinet, gebouwd in 2007.
In september 2020 richtte Marieke Stichting Mirantibus op samen met pianist Camiel Boomsma.

Mick Stirling - cello

Mick Stirling is een veelgevraagde gast bij diverse kamermuziekensembles in binnen- en buitenland. Hij was vele jaren een regelmatige gastspeler bij het Chamber Orchestra of Europe. Sinds 2000 heeft Mick zijn werkterrein uitgebreid naar het symfonisch repertoire en was solocellist bij orkesten als het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra en het English Chamber Orchestra. Sinds september 2003 is hij solo cellist van het Radio Filharmonisch Orkest.

Lisanne Soeterbroek - viool

Sinds 2013 is zij aangesteld als eerste concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra. In mei 2020 nam zij haar eerste solo-CD op met werken van Bach en Andriessen, bij het label ‘7 Mountain Records’.

Lisanne won diverse nationale en internationale prijzen bij concoursen als het Padova International Music Competition 2012, het Oskar Back Nationaal Vioolconcours 2007 & 2011, het International Solo Violin Competition Cremona 2010 en het ‘Internationaler Wettbewerb für Violine’ 2001.

In 2007 werd haar de Kersjes van de Groenekan Prijs toegekend en Lisanne was in 2008 de allereerste Young Artist in Residence van de Gelderse Muziekzomer. In 2009 tourde zij in de serie ‘Debuut’ als primarius van The Hague String Variations (strijksextet).
Sinds 2009 is Lisanne primarius van het Vespucci Kwartet.
Lisanne soleerde met vele orkesten, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Nationaal Jeugdorkest, het Staatsorkest van Frankfurt an der Oder, de Baden-Badener Philharmonie en het Antwerp Symphony Orchestra. Op haar veertiende maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met het vioolconcert van Khatchaturian.
Van 2009 tot 2013 werkte Lisanne als aanvoerder 2e violen bij het Nederlands KamerOrkest. Als gastconcertmeester speelde zij o.a. bij het Rotterdam Philharmonisch Orkest, City of Birmingham Orchestra, Barcelona Symphony Orchestra, BBC Symphony Orchestra, Aurora Orchestra London, Orchestre de Chambre de Paris en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Charles Watt - cello

Charles Watt volgde de prestigieuze fellowships aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Daarvoor studeerde hij in Clare College, Cambridge en Eastman School of Music, Rochester, New York. Tijdens zijn studie aan de Guildhall School of Music and Drama won Charles de Ian Flemming Award van de Musicians Benelevont Fund en werd hem de Countess of Munster Musical Award uitgereikt. Charles geeft concerten in Europa en America en trad onder andere op in de Alice Tully Hall in New York, het Concertgebouw in Amsterdam en de Royal Albert Hall in Londen, waar hij het dubbel concert ‘Pas de Deux’ speelde met het Royal Philharmonic Orchestra. Zijn concerten zijn uitgezonden op BBC 3 en voor Channel 4 televisie nam hij Bach Suites op. Charles wordt regelmatig uitgenodigd als gast aanvoerder bij Sinfonietta Amsterdam, Rotterdam Philharmonisch Orkest en speeelt ook met het Asko Schoenberg Ensemble, Nieuwe Ensemble en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Hij is lid van Ensemble Lumaka en Insomnio. Voordat hij in Nederland kwam wonen, was Charles als docent verbonden aan de wereldberoemde Yehudi Menuhin School, de Purcell School en de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Charles speelt op een Joseph Filius Andrea Guarneri cello uit 1685.

Scholtes & Janssens Piano Duo

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als één van de meest vooraanstaande pianoduo’s van hun generatie. Hun debuut in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank. Subliem duo in topvorm'. In mei 2012 keerde het duo met veel succes terug in Carnegie Hall. De Amerikaanse pers schreef over hun uitvoering van Stravinsky’s Petroesjka: “Superb teamwork – two as one – with excellent, turn-on-a-dime transitions between episodes”.

Het duo trad op in 30 landen over de hele wereld, in Europa, de Verenigde Staten, Nederlandse Antillen, Dubai, Zimbabwe, Ethiopië, Chili, Bolivia, Mongolië, Thailand, Vietnam, Cambodja, Singapore, Brunei, Maleisië, Indonesië, Myanmar, Zuid-Korea, China en Japan. Hun concerten zijn zowel in het binnen- als buitenland uitgezonden op televisie en radio, waaronder Radio4, BBC3, Kol Hamusica (Israël) en Klara. Het duo was te beluisteren op diverse festivals, waaronder het Festival of Bath, Grachtenfestival Amsterdam, TonLagen-Dresdner Festival der zeitgenössischen Musik, Braunlage Maikonzerte, Basilica Festival van Vlaanderen, Klevische Klaviersommer, Almere Kamermuziekfestival, Festival Classique, Tengiz Amirejibi International Music Festival en het International Piano Duo Festival Polen. Het duo trad op met vele orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Brabants Orkest, Israel Symphony Orchestra, Sinfonia Rotterdam en het re:orchestra. Toekomstige projecten leiden hen naar onder andere China, Mexico, Indonesië, Cambodja en Italië.

Joris van Rijn - viool

Sinds 2002 is Joris van Rijn concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest.

Als solist speelde Van Rijn met het Residentie Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest en het Haagse Conservatoriumorkest. Hij speelde zo onder leiding van de dirigenten Ed Spanjaard, Shlomo Mintz en Jaap van Zweden. In juni 2007 speelde hij de première van het vioolconcert van Jeppe Moulijn met het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck onder leiding van de componist.

Als kamermusicus is Van Rijn actief als primarius (eerste violist) van het Ruysdaelkwartet. Met dit strijkkwartet volgde hij de kamermuziekstudie aan de Hochschule für Musik in Keulen bij het Alban Berg Quartett. Het Ruysdaelkwartet won prijzen bij verschillende internationale concoursen en wordt speelt op kamermuziekfestivals in heel Europa. Verder maakt Van Rijn deel uit van EnsembleCaméléon.

Met Janine Jansen en Benjamin Schmid maakte Van Rijn een cd met 24 nieuwe capricci voor soloviool geschreven door Nederlandse componisten.